Започнаха мачовете при U11 във водната топка

Водна топка
Добави в Svejo
    BGswim.com 13/02/2018 09:00
Започнаха мачовете при U11 във водната топка

Започнаха мачовете при 11-годишните ватерполисти в първия сезон, през който у нас се организират състезания за толкова малки играчи.


През 2018-а в двете зони - Изток и Запад, са заявили участие общо 12 отбора за U11, която включва момчета и момичета, родени след първи януари 2007 г.


Така възрастите във водната топка в мъжкото направление стават вече шест - U11, U13 (досегашните деца), U15 (момчета),  U17 (юноши младша) U19 (юноши старша) и мъже, а при слабия пол – девойки и жени.

Регламентът при U11 е максимално опростен - в три еднодневни турнира в двете зони ще играят мачове по 4 от отборите в съответния регион, като „отсъстващите“ всеки турнир ще са различни.


Резултати от мачовете се водят, но не се съобщават, нито се прави крайно класиране. Целта е малчуганитеединствено да усетят радостта от играта и да бъдат запалени по спорта.


А през лятото БФВТ предвижда общ фестивал, който ще събере на един басейн всичките 12 отбора, където също ще се играе без да се обявява крайно класиране и шампион на България.

А награди ще има за всички.

В София на басейн „Диана“ за първи път вкусиха от магията на водната топка най-малките ватерполисти от Локомотив Никола Нанов, ЦДНА 2013, Ботев 2000 и Славия.

 

В зона Изток са още съставите на ЦСКА и Левски.

На снимката: отборът на Локомотив Никола Нанов. 


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО)

Николай Кънчев: Не показахме пълния си потенциал (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:35

Треньорът на Черно море (2000) Николай Кънчев заяви пред Viasport.bg, че неговият отбор не е показал целия си потенциал във финала за купата на БФС срещу Септември при юношите старша възраст.

още по темата»

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО)

Антон Кирилов: Септември дава шанс на юношите си (ВИДЕО) 27.04.2018 | 09:00

Треньорът на Септември (2000) Антон Кирилов заяви, че в клуба се дава реален шанс на юношите да играят мъжки футбол, за разлика от много други отбори в България.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»