Специална чест за Хинковска в Каталуня

Ветроходство
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 27/02/2011 22:11
Специална чест за Хинковска в Каталуня


12-годишната ни състезателка по ветроходство Виктория Хинковска бе удостоена със специално внимание от страна на каталунската федерация.
През уикенда Вики спечели първо място в своята възрастова група и 5-о в генералното класиране на регатата Sant Feliu de Guixols, в която участваха 150 лодки.

На официалната церемония по награждаването на призьорите бе обявен и националният отбор на Каталуня. Макар че живее там и се готви в местния тим Club Vela Blanes, Хинковска вече обяви намеренията си да представя България в международните състезания. Въпреки това тя бе официално приобщена към каталунския тим, а секретарят на местната федерация й подари национален екип на отбора и я поздрави на чист български език с думите: „За нас, като каталунски ветроходци, е радост да се състезаваме рамо до рамо с шампионката на България!”.


Коментари

№2 и №3 сред младите Начева и Георгиева: Няма лесно в спорта

№2 и №3 сред младите Начева и Георгиева: Няма лесно в спорта 08.01.2018 | 17:25

Представителките на пловдивската атлетическа школа Александра Начева и Лиляна Георгиева преминаха през успешно лято през 2017 г.

още по темата»

Млад спортист №1 Антъни Иванов: Знам какво ми трябва за европейски медал при мъжете

Млад спортист №1 Антъни Иванов: Знам какво ми трябва за европейски медал при мъжете 06.01.2018 | 17:15

Антъни Иванов започна новата 2018 година, както завърши предната. Като победител или номиниран в престижни класации. Беше избран плувец №1 на България.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»