Хинковска трета в бурите на Каталуния

Ветроходство
Добави в Svejo
    Viasport 29/10/2012 18:43
Хинковска трета в бурите на Каталуния

Виктория Хинковска завърши на трето място сред момичетата и осмо в общото класиране на регата “II Gran Premi TEYCO”, която се проведе през уикенда в Ел Масну, Каталуния.

В регата взеха участие 188 състезатели от клас Оптимист, разделени в две групи по нива.

Непостоянното време през първия състезателен ден позволи на организаторите да проведат само една гонка със слаб непостоянен вятър. Опитът за провеждане и на втора гонка бе провален след завъртане на посоката на вятъра с повече от 45 градуса.

Борбата с времето продължи и през втория ден, като „оптимистите” излязоха от водата след 7-часова битка с метеорологичните условия и три реализирани гонки.

Състезанието бе важно за подреждането в ранглистата на Каталуния, като в зависимост от сбора на минимален брой точки се избире и националния отбор, в който ще намерят място първите 17 най-добри състезатели от този клас.

Пълното класиране в клас оптимист – вижте тук


Коментари

№2 и №3 сред младите Начева и Георгиева: Няма лесно в спорта

№2 и №3 сред младите Начева и Георгиева: Няма лесно в спорта 08.01.2018 | 17:25

Представителките на пловдивската атлетическа школа Александра Начева и Лиляна Георгиева преминаха през успешно лято през 2017 г.

още по темата»

Млад спортист №1 Антъни Иванов: Знам какво ми трябва за европейски медал при мъжете

Млад спортист №1 Антъни Иванов: Знам какво ми трябва за европейски медал при мъжете 06.01.2018 | 17:15

Антъни Иванов започна новата 2018 година, както завърши предната. Като победител или номиниран в престижни класации. Беше избран плувец №1 на България.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»