Хинковска с два приза от престижна регата

Ветроходство
Добави в Svejo
    Viasport 29/01/2013 09:40
Хинковска с два приза от престижна регата

Виктория Хинковска спечели първото място при момичетата в VІ международна регата в клас Оптимист „Ciudad de Torrevieja“, която се проведе от петък до неделя в Испания.

14-годишната българка, която живее със семейството си в Испания, бе наградена с два трофея – за победата си при момичетата и за място в Топ 10 в генералното класиране, където нашето момиче е 9-то.

Регата е част от най-известната в света лига Exelence Optimist Cup. В нея взеха участие 302 състезатели от 11 страни, подбрани по ниво от световния елит в този клас.

Първото място спечели финландецът Якоб Вон Коскул, който направи 3 първите места в първите три гонки. След него финишира сънародникът му Александер Грьонблом, а трети е испанецът Алберт Торес.

Вики изпревари такива състезатели като бронзовия медалист и петия от европейското през 2012 г. – съответно Антонио Лопес (Исп), завършил 13-и, и Мария Бовер (Исп), 15-а, както и четвъртия и петия от последното световно - Ерик Невханген (Шв) – 12-и, и Паула Игуал (Исп) – едва 125-а.През първия състезателен ден Хинковска завърши на четвърто, осмо и пето място в трите проведени гонки. На следващия ден обаче състезанието не се състоя заради силен вятър и високи вълни. В последния ден отново се проведоха три гонки, в които Вики завърши съответно на 12-то, 30-то и 11-то място. Така със събраните 40 т. тя се класира първа при момичетата и девета в генералното подреждане на престижната регата.

Пълното класиране от регатата - ТУК

 ----

Заповядайте в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com


Коментари

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София

Адриан Андреев: Дано играя най-добрия си тенис в София 04.02.2018 | 11:42

Адриан Андреев скоро ще направи своя дебют в основната схема на турнир от сериите  ATP. През декември 2017 г. Андреев спечели титлите на сингъл и на двойки на един от най-престижните турнири за подрастващи „Еди Хер“ в САЩ.

още по темата»

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България

Яков Папарков: Школата на Лудогорец е най-прогресиращата в България 24.01.2018 | 11:10

Директорът на ДЮШ на Лудогорец Яков Папарков говори за изминалата годината и есенния полусезон. Според него школата на клуба е най-прогресиращата у нас.

още по темата»

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg

Важна информация за Фейсбук и Viasport.bg 13.01.2018 | 21:47

На 11 януари основателят и собственик на Фейсбук Марк Зукърбърг направи изявление в социалната мрежа, в което обяви плановете й за тази година.

още по темата»