Сирачета плачат за Барбатов

Общество
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 13/10/2009 16:48
Сирачета плачат за Барбатов
Разочаровани от отсъствието на капитана на националния тим Димитър Бербатов останаха сираците от дом "Св. Николай Мирликийски" от родния град на звездата - Благоевград.  

 

Те пристигнаха вчера в столицата, за да участват в първия си открит урок по футбол, изнесен не от кой да е, а от самите "лъвове".
Въпреки дъжда и лошото време в столицата, урокът се състоя, макар и не на зеления терен, а в баскетболната зала на ст. "Васил Левски".

Преди да покажат уменията си на батковците, малчуганите си взеха автографи и се снимаха с тях за спомен. На особен интерес се радваше Валери Домовчийски, а навалицата около Божинов се увеличи, след като децата разбраха, че живее с фолк певицата Алисия.

"Бате, къде е Бербатов?", бе първата им реакция, виждайки че сред дошлите националите липсва най-известният. Някой дори се разплакаха, че няма да докоснат идола си, но се успокоиха, като разбраха, че в същия ден той очакваше да стане татко.

При децата се появиха още Мартин Петров, Благой Георгиев, Николай Михайлов, както и треньорът Станимир Стоилов.

"Инициативата е прекрасна. Дано да успеем да запалим децата отново по спорта, тъй като през последните 15-ина години нищо не се направи и от това страда цялата нация - коментира Мъри. - Единственият начин малките да се приобщят към спорта, е да се докоснат до своите идоли. Би трябвало да има повече такива прояви. Радвам се, че националният отбор има възможност да участва в нещо подобно", добави селекционерът.

Урокът бе организиран от един от спонсорите на националите - "Глобул".


Коментари