Сайтът на Нанджинг 2014 с очерк за наша грация

Художествена гимнастика, Олимпизъм
Добави в Svejo
    Viasport 29/08/2014 10:10
Сайтът на Нанджинг 2014 с очерк за наша грация

Официалният сайт на завършилите преди ден втори младежки олимпийски игри в Нанджинг публикува специален очерк за българската състезателка от ансамбъла ни по художествена гимнастика Емилия Радичева (първата вляво на снимката). Тя и съотборничките й Елена Бинева, Александра Митрович, Габриела Стефанова и София Рангелова спечелиха сребърните медали в многобоя.

Ето и материалът на nanjing2014.org, озаглавен „Аплодисментите са по-добри от златото за Радичева”:

За българската състезателка по художествена гимнастика Емилия Радичева да спечелиш златото не е всичко. По-важното е да спечелиш аплодисментите на публиката.

Радичева и четирите й съотборнички взеха сребро при ансамблите, но според нея отборът им спечели зрителите със своите сложни съчетания и интересна хореография под звуците на неповторими мелодии.
"Не сме имали цел - каза Радичева. - Ние се състезавахме за аплодисментите на хората. Искахме да покажем на всички, че ние сме най-добрите, без значение от медала".

Радичева обаче вече има злато в кариерата си. Тя обяви, че се стреми да стане олимпийска шампионка.
Нейните спортни герои са тенисистът и участник в Лондон 2012 Григор Димитров и олимпийската легенда в атлетиката Юсейн Болт от Ямайка. Удоволствие й доставя слушането на записи на Лейди Гага.

Тя е благодарна, че е попаднала в група от професионалисти, които помогнаха на българския тим да стигне до почетната стълбичка в Нанджинг.
"Казвам благодаря не само на треньора ни (Камелия Дунавска). Ние имаме също хореограф, лекар и всички тези хора, които се грижат за нас, и аз ги обичам", каза Радичева.

Младата грация смята, че да станеш втори след Русия на младежка олимпиада е достатъчна отплата за положения труд.
"Тренирахме много усилено и заслужавахме това място", завърши Емилия Радичева.

 

Снимка БОК

 

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com


Коментари