Ледените катерачи подгряха за Скакавица

Алпинизъм
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 10/01/2011 17:15
Ледените катерачи подгряха за Скакавица

Бойко Лалов спечели състезанието по драй-тулинг, което се проведе през уикедна на стената в залата на НСА.

Лалов единствен направи "топ" на финалния маршрут, с трудност M11, в този уникален стил - драй-тулинг с еспадрили. Този "български" стил за състезание е интересен и представлява добър начин за подготовка и откриване на "ледения" сезон, коментира спезиализираният сайт climbingguidebg.com.


Бойко Лалов

Интересът към състезанието беше голям сред мъжете. Имаше представители на Северна България (Русе, Плевен), Южна България (Смолян), и естествено пребиваващите в София фенове на леденото (...сухото) катерене със сечива. При дамите участва само Ели Павлова.

Бойко Лалов заслужено зае първото място при мъжете, с което загатна, че е в страхотна форма преди  стартовете за Световната купа. За тях на линия ще е и Минчо Петков, заел второто място, но с отлично изкатерване. Емилиян Колевски е трети, а другият национал - Тихомир Димитров е четвърти.


Призьорите Бойко Лалов, Минчо Петков и Емилиан Колевски.

Пълното класиране може да видите в сайта на организаторите.

Следващият старт от състезанията по ледено и Dry tooling катерене в България ще се проведе на 29-30 януари (събота и неделя) на х. Скакавица в Рила. Моментните условия в района на хижата  са много добри, всички водопади са добре формирани без големия „Скакавец”, който в средната си част се е срутил и е опасен за катерене, добавят от клуб НСА.

 


Коментари
Още по темата