Министър качи децата си на АТВ

Автомобилен спорт
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 20/02/2011 18:09
Министър качи децата си на АТВ
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков се опита да предаде любовта си към офроуда на децата си и ги остави да се повозят на АТВ. Цветков даде старта на школата за обучение на начинаещи пилоти в троянското село Дълбок дол, която се провежда за трета поредна година.Пример

Падналият сняг и тежкото трасе не уплашиха дъщерите на министър Цветков и двете момичета яхнаха АТВ, разбира се, с помощта на по-опитни пилоти. Така под съпровода на Metallica и AC/DC, които се чуваха от колоните около трасето, те завъртяха по няколко обиколки и усетиха какво се изисква за управлението на такава машина.


Щерката на министър Цветков влезе в ролята на пилот.


„Тодор Христов и Петър Ценков дадоха невероятен пример на децата с участието си в рали „Дакар”. По този начин те популяризираха офроуда и се надявам от тази школа някой ден да излязат много шампиони, които да представят България пред света”, каза министърът.Двигател
В основата на училището е пилотът Тодор Христов, който през януари, заедно с Петър Ценков, стана първият българин в най-престижното рали в света – „Дакар”. Под негово наблюдение в рамките на два дни деца и младежи от школата се обучават на основните умения в управлението на четириколките.„Учим децата единствено на три неща – да са безопасни за себе си, да свикнат с машината и винаги да се състезават за първото място. Много съм благодарен на спонсорите, които ни осигуряват екипировка и АТВ. Това е много скъп спорт и се радвам, че децата имат възможност първо да опитат и да решат дали им харесва нашият спорт, преди родителите да им купят такава скъпа играчка”, каза Христов.

Участникът в рали „Дакар” уточни, че преди да се качат по машините, децата преминават теоретична подготовка и курс за оказване на първа помощ. Двудневните безплатни уроци ще се провеждат в един уикенд от следващите няколко месеца, като училището ще отвори врати и в София, и Варна.


Коментари