Наградиха дом за сираци със спортни уреди

Общество
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 26/11/2009 17:05
Наградиха дом за сираци със спортни уреди
Специалният учебно професионален център за деца “Княз Борис I” в столичния квартал “Хаджи Димитър” получи специалните награди на магазините “Мосю Бриколаж”. Неговите възпитаници показаха най-добри постижения в пилотния проект на Българската спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи “Интеграция чрез системни спортни занимания”, в която участват 10 такива учебни заведения.    


Сред подаръците на стойност над 3000 лв. бяха шведска стена, баскетоблни кошове, волейболна мрежа, пособия за игра на тенис на маса, топки за футбол, волейбол и баскетбол, велоергометър и др. Те бяха връчени от бившия капитан на националите по волейбол Пламен Константинов, който се прибра спешно от Гърция за целта.

 

Церемонията в магазина “Мосю Бриколаж” в ж.к. “Младост” уважиха изпълнителният директор на “Доверие Брико” Андрей Евтимов, френският представител Бруно Кантони, директорът на магазина Снежана Маркова, председателят на БСФДЛРГ Анатоли Илиев, зам.-председателят на Агенцията за закрила на детето Христо Монов и др.

“Инициативата е страхотна, защото е реалистична - коментира Пламен Константинов. – Тя дава възможност наистина за интеграция на тези деца чрез спорта. От този дом може и да не излезе ядрен физик, но елитен спортист може да се появи. Тези деца имат правото на шанс в живота, както всички останали.”

“Бяхме най-добри, затова ни награждават - коментира възпитаникът на дома Трайчо. – Бихме на футболния финал отбора на дома от Овча могила с 3:0 и това беше решаващо. В нашия дом имаме хубави игрища, добър физкултурен салон, който сега ще бъде обзаведен с истински неща, хранят ни добре. И ето, че се представяме добре. Всички ние съм много благодарни за вниманието.”


Коментари