Шефът на колоезденето: Инвестираме в юношите

Колоездене
Добави в Svejo
    Viasport 21/01/2016 19:50
Шефът на колоезденето: Инвестираме в юношите

Шефът на Българския колоездачен съюз Петър Бончев обяви, че през миналата година юношите са се представили слабо и са го разочаровали. Въпреки това БКС ще продължи да инвестира средства и усилия в подрастващите.

 

Днес шефове на съюза, начело с Бончев, се срещнаха със зам.-министъра на спорта Асен Марков. Те заведоха във ведомството видни гости - вицепрезидентът на Европейския колоездачен съюз Александър Гусятников и генералният секретар Енрико дела Каса. Марков им връчи плакет. Дела Каса и Гусятников бяха запознати с качествата на новия закрит колодрум в Пловдив, с който България кандидатства за домакинството на големи първенства. Те ще го посетят и на място.

 

Българският колоездачен съюз разчита и на подкрепа от страна на европейската организация за развитие на пистовото колоездене както с техническа помощ за осигуряване на различни съоръжения, така и с обмен на квалифицирани треньори. Важна е подкрепата на Европейския колоездачен съюз и за изпращане на повече български деца за обучение в специализирани училища, както и организиране от Световния колоездачен съюз на кампуси в България.

 

"През миналата година акцентирахме върху участието на юношеските отбори на шосе в много състезания в чужбина. За съжаление, не мога да дам положителна оценка за тях, защото нямаме някъде добро класиране, но това е пътят те да се развиват, рече след срещата Петър Бончев. - Може една година да нямаме успехи, но в следващите трябва да излезе нещо. В младшата възраст имаме успехи на наш състезател, който по принцип се състезава в Белгия - Петър Стоянов, и който се представи достойно на Олимпийския фестивал в Грузия. Георги Гинин направи отлични класирания в старшата възраст, въпреки че е по-малък, така че имаме надежди и очакваме по-добри резултати в бъдеще."

 

"В старшата възраст нямаме успехи и това бе голямо разочарование за мен. Инвестирахме много средства в тях, продължи Бончев. - Положителното бе, че отново се отвориха вратите на световния тренировъчен център в Егъл за наше момче – Станислав Киров. Егъл е центърът за подготовка на таланти на Световната централа.

 

Упреците към нас бяха, че момчетата ни не били за някои големи състезания, защото те били твърде силни за тях. На всички тези специалисти ще отговоря, че ние все пак развиваме елитен, а не туристически спорт. При младежите до 23 години също нямаме добро представяне. Разчитахме на Нако Георгиев, но той не успя да оправдае очакванията поради простата причина, че получи травма. След време обаче можем да очакваме добри класирания от него."

 

"Акцентираме върху европейско за юноши догодина за шосе. Очакваме добро представяне от юношите, ще им подсигурим и стартове в чужбина, за да бъдат подготвени. Календарът ни за 2016 е много богат", завърши Бончев и даде ниска оценка на треньорите по колоездене в България. Ще се полагат усилия и по този въпрос.

 

На снимката: Асен Марков връчва почетен плакет на шефовете на европейското колоездене. Петър Бончев е крайният вдясно.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари