Тотото поема инициативата “За децата с любов”

Общество
Добави в Svejo
    Даниел Мечикян 08/12/2009 17:51
Тотото поема инициативата “За децата с любов”
Българският спортен тотализатор (БСТ) даде благотворителен обяд в хотел “Шератон” на подрастващи, лишени от родителски грижи, под мотото “За децата с любов”.
130 момчета и момичета на възраст от 6 до 19 години от домовете в Дупница, Разлив и Доганово бяха уважени и от премиера Бойко Борисов, който раздаде подаръци за Коледа на малчуганите.

“Нашите грижи за децата в затруднено положение няма да бъдат кампанийни или само по празници. Те са приоритет на държавната ни политика и като първа крачка ви обещавам, че ще имате по 2-3 места в различните паралелки на спортните училища, които в момента възстановяваме в страната”, заяви министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

На благотворителния обяд в “Шератон” присъстваха изпълнителният директор на БСТ Дамян Дамянов и председателят на УС Иво Тонев, които зарадваха децата със спортна екипировка, топки и лакомства.

Талантливото момче от Етрополе Кристиян Григоров представи книгата си “Моят живот” и помага на Деян Славчев – Део да водят тържеството.

Малките таланти от “Бон-бон” също допринесоха за доброто настроение с много песни и танци. “Искаме децата да се почувстват щастливи и да покажем на българите, че играейки тото, те помагат на доброто да се случва”, каза Иво Тонев.

“Някои от тези млади хора тук може да са бъдещите спортни надежди на България”, допълни Дамян Дамянов.

БСТ потвърди, че освен да финансира българския спорт застава и зад социално отговорни каузи. С подобни инициативи като “За децата с любов” тотализаторът си поставя нелеката задача да се опита да даде равен шанс и на онези, които невинаги са го имали.


 

Децата от "Бон-бон" се радваха на срещата си с премиера.
Снимки: Крум Стоев


Коментари