Наш фигурист с квота за световно след Гран при

Фигурно пързаляне
Добави в Svejo
    Viasport 20/09/2016 11:50
Наш фигурист с квота за световно след Гран при

Състезателят ни във фигурното пързаляне Александър Златков си осигури квота за световното първенство за юноши и девойки в Тайпе (15-19 март, 2017 г.).

 

15-годишният българин стигна до визата, след като изигра по най-добрия начин кратката си програма на турнира от юношеските Гран при серии в Саранск (Русия).

 

За изпълнението си Златков получи оценка от 43.83 точки, което е негово лично постижение и покрит норматив за шампионата на планетата през март. За жалост българчето явно имаше здравословни проблеми и не довърши участието си в турнира, след като не излезе да играе във волната програма. Победител в категорията стана Александър Самарин (Русия).

 

В надпреварата в Саранск България имаше още представители - в танцовите двойки и в индивидуалната надпревара при момичетата. При дуетите Яна Божилова и Калоян Георгиев направиха най-доброто си състезание до момента, записвайки лични постижения в кратката програма, волния танц и сбора от двете.

 

Яна и Калоян получиха 38.65 т. за краткия си танц, поставен върху блус на Елвис Пресли, 56.95 точки за волния си танц по музика от “Кармен” и събраха 95.60 точки, като завършиха на 14-о място.

 

Шампиони станаха руснаците Алла Лобода/Павел Дрозд със 161.87 точки. Втори са представителите на САЩ Кристина Карейра и Антони Пономаренко и трети - домакините София Шевченко и Игор Еременко.

 

При дамите в Гран при сериите дебютира Кристина Григорова, която се представи добре в първото си състезание от такъв ранг и завърши 18-а от 28 участнички с резултат от 90.71 точки. Медалите пък отидоха при домакините, като победителка е Полина Цурская (183.73 точки), следвана от Станислава Константинова и Елизавета Нугурманова.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари