Поканиха кадетите на световно по бейзбол

Бейзбол
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 10/05/2011 15:19
Поканиха кадетите на световно по бейзбол


Покана за участие на световното първенство по бейзбол за кадети (до 16 г.) през 2011 г. получи българската федерация по бейзбол (БФБ).


Писмото е адресирано от маркетинговия мениджър и директор на турнирите на IBAF Масару Йоко до президента на БФБ Ясен Неделчев и в него се пояснява, че шампионатът на планетата ще се проведе в Лагос де Морено (Мексико) в периода 8-17 август, съобщи sportal.bg.

"Заради затруднения на един от класиралите се отбори в турнира, се освободи едно място. Ако Вашата федерация събере състав и се съгласи да участва, всички разходи за настаняване, храна и транспорт на мексиканска земя ще бъдат поети от местния организационен комитет. Ще е необходимо Вашата федерация да осигури международните полети на делегацията", пише Йоко.

Очаква се БФБ да изпрати отговор към края на месеца, до когато трябва да стане ясно дали може да бъде обезпечено пътуването на националния отбор до Мексико и обратно. То със сигурност не може да бъде покрито от бюджета на федерацията, който в целия си размер е по-малък от необходимата сума. Двупосочните самолетни билети за 15 състезатели и поне двама треньори до Мексико Сити възлизат на около $20 000.

"Ще преговаряме с Министерството на физическото възпитание и спорта да отпусне допълнителна финансова помощ. Сумата не е кой знае колко голяма, но е непосилна за нас като федерация. Ако ни откажат, ще потърсим и други варианти", заяви Неделчев.

Иначе България разполага с готов национален отбор в тази възрастова група, който е достатъчно конкурентноспособен на международно ниво. През миналата година водените от треньорите Любомир Георгиев и Иван Пасков млади бейзболисти извоюваха 4-то място на европейското първенство до 15 г. в Холандия. Тази година на "лъвчетата" предстои ново участие в шампионата на Стария континент – в Чехия (18-24 юли), което би било идеална генерална репетиция за евентуалния дебют на световно първенство.


Източник: sportal.bg


Коментари
Още по темата