Децата играха... заболя ли?!

Баскетбол
Добави в Svejo
    Мария Мицова 11/10/2017 17:48
Децата играха... заболя ли?!

Един кръг на Националната баскетболна лига мина. Прекрасен кръг.
Никакви изненади и пълно спокойствие.
Чак да му стане гадно на човек, нали...
Логични победи на по-добрите отбори, на онези с многото чужденци.
 
Но тези думи не са за тях. Първо, защото тях не ги интересува, второ, защото догодина ще са други.

 

Тези думи са за едни деца и тяхните треньори и ръководители.
 
Треньори, ръководители, фенове - някой заболя ли го, когато 16-, 17-, 18-, 19-годишните в действителност влязоха на терена и заиграха. Не по 15 секунди, а по 5-10-15 и повече минути.
 
Не ви заболя, нали?! Да, те пропускаха, правиха грешки, притесняваха се, прекаляваха. Но бяха там и трупаха опит и самочувствие, искаха да са там и да покажат. Ще пропускат, ще правят грешки, ще се притесняват и ще прекаляват още много. Може би цял сезон, може би два, но накрая ще са готови преди да навършат 25 години, и няма да са "млади таланти" поне до 28.
 
Това бяха Мартин Коцев, Мартин Стефанов, Петър Христов, Александър Кръстев, Михаил Молдов, Иван Алипиев, Николай Леков, Лъчезар Димитров, Стилиян Иванов, Евгени Василев, Илия Стефанов, по-малко Александър Матушев, Николай Титков, Марио Мирчев...


 
А защо по-малко, само треньорите си знаят, особено при разгромните победи на Лукойл и Берое. Защо господин Друкер, например, не даде нито секунда на Красимир Димитров, или господин Минчев публично разкритикува младите след мача на старозагорци, не е наша работа.

 

Нашата е да насърчим идеята за повече българчета на терена. И може би примерът на женските клубове в крайна сметка няма да е чак толкова лош и броят на чужденците може да почне да намалява.
 
Ние пожелаваме успех на всички споменати вече момчета, и на техните треньори и отбори и да ги виждаме все така често на терена, а защо не и повече.
 
Не боли, както вече казахме. Дерзайте!


Снимка: nbl.basketball.bg

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари