Празник в ШК Пловдив за успеха на Вики

Шахмат
Добави в Svejo
    Viasport 01/12/2011 16:19
Празник в ШК Пловдив за успеха на Вики

Шахматен клуб Пловдив отбеляза първия голям празник от създаването си. В късния следобед вчера, неподправено, с много истинска радост и сърдечни прегръдки, тук бе посрещната световната вицешампионка Виктория Радева, първата звезда на клуба.

 

Всички успяха да зърнат блестящия сребърен медал от световното и останалите 39 отличия, спечелени от пловдивчанката в досегашната си спортна кариера. Някои от нейните съотборници дори не знаеха за изключителния успех на Вики на световното в Бразилия. Там сребърният медал на Радева нареди България на 12-о място между спечелилите отличия държави. Като научи новината, малката хитруша Рада Минева само успя да възкликне: „Как?! Какво!”. Всеки от изпълнилите тренировъчната заличка деца, отправи своите пожелания за бъдеще към Вики: да извоюва още много медали, да има само шестици в училище, а още на следващото голямо първенство да стане първа, съобщи GustoNews.

 Соня Пионова, една от треньорките на Виктория и другите бъдещи майстори на шахмата, с нотки на заслужена гордост заяви, че сребърният медал на Виктория от Бразилия е първи за България от 18 години насам в женския ни шах. „Деца, искам да знаете, че в спорта участниците се делят не на малки и големи по възраст, а по умението им да реализират таланта, подготовката и наученото в състезанията. Където и да сте, спазвайте девиза на нашия клуб: „Никога не се предавай!”

Днес в СОУ „Н. Вапцаров”, където учи петокласничката Виктория Радева, също организираха подобаващо посрещане на своята световна вицешампионка. А децата от ШК Пловдив се подготвят за пътуване до Благоевград. На 3 и 4 декември там ще се проведе четвъртият за годината турнир от веригата за Купа България. Само Вики остава в Пловдив, за да се възстанови възможно най-пълно от дългите дни на напрежение.

Следобед след училище емоциите за Вики не стихнаха. Първо в дома й пристигна екип на bTV, за да заснеме филм за нея. После тя и баща й Славей Радев, който я придружава на световното в Бразилия, трябваше да гостуват в студиото на пловдивската Нова Българска ТВ, а по-късно друг тв-екип ги очакваше в стаите на Шахматен клуб Пловдив, където Вики тренира.


Коментари