Коктейл за успехите на каратеки от Плевен

Карате
Добави в Svejo
    Viasport 14/02/2012 15:26
Коктейл за успехите на каратеки от Плевен

Карате клуб Спартак (Плевен) отбеляза най-успешната състезателна година в историята си със стилен коктейл.
На него бяха наградени каратеките, постигнали най-големи успехи през 2011 г.

На събитието, организирано от президента на спортната школа сенсей Милена Кирниколова, присъстваха народният представител Ивелин Николов, директорът на Районната здравна инспекция д-р Атанас Гарев, началникът на Регионалния инспекторат по образованието Албена Тотева, началникът на Инспекция по труда в Плевен Владислав Николов, директорът на Спортно училище „Георги Бенковски” Петър Георгиев, заместникът му з.м.с. Драгомир Драганов, заслужилият спортен деятел Пламен Дунчев, директори на училища, президенти на спортни клубове, треньори и много други официални гости.

 

 

Депутатът Ивелин Николов лично връчи наградите на най-успешните състезатели на КК Спартак. Той им пожела да запазят усърдието си в тренировките и да продължават победния си път. Народният представител отправи апел към всички родители да насърчават децата си да спортуват, за да възвърнем заедно спортната слава на Плевен.

Директорът на спортното училище Петър Георгиев поднесе почетен плакет на Милена Кирниколова за цялостен принос към спорта в града. В словото си той порица всички, които години наред се мъчат да унищожат плевенския спорт и благодари на сенсей Кирниколова за усилията, положени за прославянето на града.

 

 

 

По време на официалната част бяха представени постиженията на плевенските състезатели, сред които най-значим е успехът на отборът ката – жени. Под ръководството на старши-треньора и президент на клуба сенсей Милена Кирниколова, отборът в състав: Маринела Петрова, Росица Николова и Бетина Кисьова, завоюва бронзови медали от световно първенство по шотокан карате-до, с което регистрира уникален за Плевен и България успех.

В индивидуалните надпревари медали от световни, европейски и държавни първенства и купи донесоха Бетина Кисьова, Петър Петров, Росица Николова, Маринела Петрова, Димитър Димитров, Мирела Йолова, Тодор Тодоров и Марк Томов.

 

 

За 2011 г. състезателите на клуба спечелиха общо 90 медала, от които 29 златни, 30 сребърни и 31 бронзови. Лично министърът на спорта Свилен Нейков награди отбора по ката-жени, които завоюваха бронзовите медали от световното първенство в Германия. Бетина Кисьова бе избрана за спортист на месец октомври в анкетата на Viasport.bg, а Петър Петров и Димитър Димитров бяха отличени сред десетте най-успешни състезатели на спортно училище – Плевен за 2011 г.

 

------------------

Източник: КК Спартак (Плевен)


Коментари