Наши таланти на проби за евроакадемията на MLB

Бейзбол
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 18/03/2010 17:10

Четирима български бейзболисти ще участват в пробните тренировки за приемане в европейската академия на Мейджър лийг бейзбол (MLB). Тази година MLB организира общо осем "трайаута" на територията на Стария континент с цел селекция на таланти за лятното издание на своята евроакадемия. Тренировките ще бъдат водени от членове на скаутското бюро на Мейджър лийг, ще присъстват и разузнавачи на няколко клуба от Висшата лига.

Лагерите са отворени за играчи на кадетско и юношеско ниво, определени от своите национални федерации. От българска страна ще участват трима питчери - 16-годишният Мартин Андонов (Бизони Благоевград) и 18-годишните Теодор Димитров (Бизони Благоевград) и Евгений Черноземски (Юнак София), както и един кетчер - 17-годишният Георги Георгиев (НСА-Лъвове София).

Четиримата най-вероятно ще пътуват за трайаута в Загреб на 30 април. Освен хърватската столица домакини на пробните тренировки в периода 28 април - 6 май ще бъдат Амстердам (Хол), Бон (Гер), Братислава (Слвк), Прага (Чех), Стокхолм (Шв), Тирения (Ит) и Тулуза (Фр).
Шестото издание на европейската академия на MLB ще се проведе от 4 до 27 август в олимпийския тренировъчен център в Тирения.

От създаването си през 2005 г. академията на MLB е приела общо 193 европейски таланти от 26 страни, като с тях са работили някои от най-добрите треньори и инструктори от САЩ и Канада. 36 от тези играчи подписаха професионални договори с клубове от Мейджър лийг.

Най-близо до пробив от българска страна бяха питчерите Димитър Насъпов (София Блус) и Мартин Андонов, които бяха набелязани съответно от Синсинати Редс през 2007 г. и от Питсбърг Пайрътс през 2009 г., но интересът остана на начално ниво.


Коментари