Първи стъпки във волейбола със скъсана мрежа

Общество
Добави в Svejo
    Viasport 26/05/2012 11:20
Първи стъпки във волейбола със скъсана мрежа

„Топка над въже” с това име е популярна любимата игра на учениците от пловдивското училище „Д-р Петър Берон”. Ако видите състоянието на мрежата им, то името има резон. Това обаче не пречи на малките ентусиасти във всеки час по физическо възпитание да играят волейбол и всяка година на спортния си празник да включват дисциплината в програмата.

С организацията на спортния празник в училището за трети пореден път се нагърбва един родител, на чиято визитка пише: Андрей Добрев, просто човек. Той успешно мобилизира спонсори и учители за приобщаването на децата към спорта и здравословния живот. По време на първата инициатива учениците се запознаха на място с работата на огнеборците, а миналата година ги посети патрулна кола на „Пътна полиция”.

 


На последния празник им гостуваха шампионите по бойни изкуства от таекуон-до клуб Тракия, само ден след края на европейското първенство в София. Шампионите направиха зрелищна демонстрация пред захласнатите погледи на ученици, учители и родители в двора на школото, при това боси и малко след края на утринния пролетен дъжд.

 Победители в различните състезания станаха всички паралелки с буква „Б” от втори до пети клас, а шестокласници биха седмосласници на футбол. Първенците получиха преходни купи, а всеки от участниците си тръгна с чанта с подаръци, пълна с тропически коктейл от „Мисота”, какаов кейк от „Сладък живот”, студен чай от „Дерби” и шампоан и гел за коса от „Супер финиш”.

Накрая децата обградиха диско водещия Десо, който винаги изпълнява всичките им рок желания.

 

---------

Автор: Таня Кънева


Коментари