Хандбален турнир зарадва малчуганите в Ловеч

Хандбал
Добави в Svejo
    Viasport 05/06/2012 16:23
Хандбален турнир зарадва малчуганите в Ловеч

Турнир по хандбал за деца от 8 до 12-годишна възраст се проведе в Ловеч по случай Деня на детето. В надпреварата участваха хандбалните отбори на училищата: СОУ „Св. Климент Охридски”, ОУ „Проф. Д. Димов”, ОУ „В. Левски”, ОУ „Хр. Никифоров” и СОУ „Тодор Кирков”, в които ХК Ловеч-98 сформира подготвителни групи през февруари.

Идеята на клуба за училищни отбори е на път да се осъществи през следващата учебна година, а оттам и повече деца да бъдат привлечени за тренировки в клубните отбори, които ще вземе участие през следващия сезон в първенствата на Българска федерация по хандбал.

Турнирът се проведе по системата „всеки срещу всеки” в две полувремена по 5 минути. Бъдещите хандбалистки показаха добри технически умения и завидни за възрастта си физически качества. След близо 3 часа висок адреналин в ханбалната зала, емоциите у спортисти и зрители затихнаха в очакване на победителя. А такива бяха всички деца, запалили се по емблематичния за Ловеч спорт – хандбала.

 Истинският празник започна с престъпване към награждаването на отделните състезателки. Две огромни торти във формата на хандбално игрище с „играещи” фигурки върху тях, множество натурални сокчета и минерална вода, бяха наградата за ентусиазма, спортното напрежение и вложените усилия от страна на малчуганите, осигурени им от ГД „ДНЕС”, ХК Ловеч-98 и приятели. Накрая малките спортисти получиха грамоти „За активно участие в тренировъчния процес и постигнати отлични резултати”, връчени им от областния координатор на „ДНЕС” Ангел Заимов.

„Радостен е фактът, че успяхме да запазим голяма част от децата, започнахме с трети и четвърти клас, а в момента при нас тренират деца от първи до пети клас, но това нямаше да стане без съдействието на директорите от петте училища, на ГД "Днес" и, естестествено, на приятелите ни, които продължават да ни помагат, и на които ще разчитаме и за напред. Началото е поставено, чака ни много работа, а и идеите на клуба са за разширяване на дейността, така че до няколко години да се изгради школа с всички възрастови групи. Конкуренцията в зона "Мизия" е меко казано жестока, но ние вече сме показвали, че можем да бъдем конкурентен отбор”, коментираха от клуба.


Коментари