Талант на „Еврофутбол” би здравния министър

Шахмат
Добави в Svejo
    Viasport 01/10/2012 14:45
Талант на „Еврофутбол” би здравния министър

Спортният талант на „Еврофутбол” – гросмайстор Адриана Николова, победи в две партии здравния министър Десислава Атанасова. Това стана при откриването на втория мач-турнир Изток vs. Запад, който се проведе в неделя в МОЛ Сердика Център в столицата.

 

„Мисля, че министър Атанасова беше доволна от самата среща с шампионка на България. Тя издържа добре до средата на партията, но аз по принцип съм безапелационна, обичам да давам бързи матове. С това съм известна в шахмата, че съм малко по-агресивен играч. И така – срещата приключи бързо, имаше две дечица, които й помагаха, така че беше много интересна партия”, коментира Николова.

По време на официалното откриване на инициативата министър Десислава Атанасова връчи специална награда на най-възрастния състезател – 90-годишният Маруке Берберян.

Сред участниците в тазгодишното издание на мач-турнира бяха още изпълнителният директор на Сердика Център Димитър Кехайов, председателят на СК „Левски” Стоян Хранов, неговите заместници Люсиен Велчев и д-р Андрей Кехайов (бивш председател на Български лекарски съюз), директорът на Шахматен клуб „Левски” Николай Тодоров, актьорът Венци Мартинов и Петя Георгиева, ПР на „Еврофутбол”, който бе основен спонсор на събитието.

Общо 108 състезатели, разпределени в два отбора – Изток и Запад, мериха шахматните си умения по системата на елиминирането в мини-мачове. Капитани на двата отбора бяха съответно гросмайстор Адриана Николова и гросмайстор Кирил Георгиев, който специално пътува до София за събитието и участва в него с цялото си семейство.

След 3 кръга елиминации се излъчиха по 16 състезатели от Изток и Запад, които в мач помежду си не успяха да се победят – краен резултат 8:8. На финалната права срещу спортния талант Адриана Николова се изправи световната вицешампионка за девойки Виктория Радева. По думите на нейния баща и мениджър Славей Радев, за нея бе чест да играе срещу гросмайстор Николова.

Както подобава, всички победители в надпреварата получиха награди. Българският букмейкър „Еврофтубол” осигури част от предметните подаръци – шахматни часовници и шахматни комплекти. Всеки от участниците имаше възможност да спечели някоя от над 40-те награди, разиграни в томбола. Освен най-възрастния, бяха отличени и най-младите участници на възраст до 12 години, чиито брой се оказа двуцифрен.

За приятната атмосфера на състезанието и усмивките по лицата на участниците главна роля изигра актьорът Венци Мартинов, който съчини на място не един атрактивен виц специално за събитието.


Коментари