Шефът на плуването иска да го връща в училище

Плуване
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 02/06/2010 19:42
Шефът на плуването иска да го връща в училище

Новият шеф на БФПС Георги Аврамчев иска да връща плуването в училищата. Това е един от акцентите на новия брой на списание “Плуване & Водна топка”, в който бившият национал и настоящ бизнесмен дава обширно интервю. На корицата на втория брой, който ще излезе през следващата седмица, е Нина Рангелова, която в момента държи десет национални рекорда. Пловдивчанката говори за амбициите си и затова, че ще продължи да тренира в САЩ.
Талантът във фокус е соченият за наследник на Петър Стойчев състезател от Сандански - Венцислав Айдарски. Другото голямо интервю е с царя на спринта от преди време – Александър Попов. Настоящият член на МОК е разгърнат и на плакат.
В страниците за водна топка ударно е представено класирането на юношеския ни състав за европейското първенство в Щутгарт.


Новият брой на “Плуване & Водна топка” предлага напоителен обем от информация за шампионатите във “сините” спортове за всички възрасти. Отделено е внимание и на историята – проследено е развитието на рекорда на 100 м св. стил у нас и основните ни фигури в женския спринт.
Списанието завършва с философската статия на главния треньор на канадския национален отбор Пиер Лафонтен, който смята, че не можеш да направиш шампион без да се залага на здрава ценностна система в подготовката на младите плувци.


Коментари
Още по темата