Боян Савов стана шампион и на Франция

Плуване
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 13/06/2010 09:25
Боян Савов стана шампион и на Франция

14-годишният Боян Савов стана шампион и на Франция на скокове във вода, след като триумфира в състезанието от еднометров трамплин на Откритото първенство в Страсбург.
Както „Виа Спорт“ вече информира, младият състезател на треньора Георги Чобанов от НСА преди седмица стана балкански шампион, а по-рано извоюва и виза за европейското първенство за юноши в Хелзинки – все постижения, каквито не сме имали от 15-ина години насам.

В същата дисциплина (еднометров трамплин) другите възпитаници на Чобанов - Димитър Исаев и Стефан Роглев, се класираха на 5-о място в своите възрастови групи - съответно 10-11 г. И 12-13 години.

Освен титлата, в Страсбург Савов спечели и сребърен медал на кула. След тези успехи представители на Френската федерация по плувни спортове поканиха персонално талантливия ни състезател да участва в надпреварата от кула с група „А“ (16-18 годишни), като изискването беше да се добави още един скок в програмата. И тук скачачът на НСА завоюва трети медал, отново сребърен.

Така равносметката до този момент от първенството на Франция по скокове във вода, което продължава и днес, е 1 златен, 2 сребърни и две пети места за отбора на НСА. Освен софийския, в надпреварата участват общо 15 клуба.


Коментари