Рали пилот и 12-годишна с призове на голф

Голф
Добави в Svejo
    Viasport 07/05/2013 11:35
Рали пилот и 12-годишна с призове на голф

Григор Григоров (на снимката), който стана първият лицензиран автомобилен състезател у нас под 18 години, доказа, че е добър не само в рали състезанията, но и в голфа.

Това се случи по време на второто издание на ежегодния голф турнир ESAC-illy Golf Cup, което през уикенда на „Пирин Голф & Кътрни Клуб”.
Голфърите и техните половинки имаха възможност да се насладят не само на прекрасна игра, но и да изпробват уменията си зад волана, участвайки на първото у нас автомобилно състезание ГИМКХАНА по майсторско шофиране.

18-годишният Григоров, любител на адреналина и на високите скорости, реши да предизвика и докаже, че не е толкова лесно да постигнеш най-добро време на пистата при тежък маршрут. Селекционерът на националния рали отбор Владимир Илиев поздрави участниците и връчи купите при мъжете на Петър Стратиев и при дамите на Боряна Бошнакова за майсторските умения на пътя.

„Голфът и автомобилизмът са два съвсем различни спорта, но изискват много концентрация и умения. Рали състезанията изискват много тренировки, но чувството е уникално. Голфът е другата противоположност, трябва да си много концентриран и спокоен. Надявам се при следващия ни турнир вече да се включа в редиците като голфър”, каза Владимир Илиев по време на награждаването.
В нестандартния формат и приятелски турнир на 4 май 2013 участие взеха 66 голфъра от страната, както и от Европа. Състезателите бяха разделени на 2 дивизии и отделна дивизия за дамите. Всички победители бяха наградени с подаръци от кафе illy и енергийни напитки Shark.

Купата на ESAC-illy във второто издание в дивизия А спечели Александър Евтимов с 65 удара /нетен резултат/, следван от 12-годишната Ивана Симеонова с 68 удара и трети Андрю Пийч с 69 удара, който спечели специалната награда “Най-дълъг удар”. Състезателите в дивизия А играха Строукплей, а останалите голфъри Стейбълфорд.

 


Александър Евтимов (вляво)

„Вече имаме сериозна конкуренция в първа дивизия в лицето на Ивана. Тя вече надмина баща си и заема челното място. Честито!”, каза победителят в дивизията на майсторите.

В дивизия В първи се класира Александър Добрянов с 44 нетни Стейбълфорд точки, който направи добра игра и видимо с уменията си победи останалите. Второ място зае Фабио Фурнари с 42 точки, а трети Кирил Кьосев с 39 Стейбълфорд точки. Една точка не достигна на миналогодишния победител Спас Ненов да се класира и качи на почетната стълбица.

„Планираме това състезание повече от година и основната ми цел беше да съм сред приятели и да се забавляваме. Мисля, че го постигнахме”, каза главният виновник за събитието Гриша Григоров.

 През първия ден на Великден голфърите отново се изправиха един срещу друг в приятелски турнир. Организаторите бяха подготвили традиционни изненади- преди старта ги предизвика с великденски яйца. Всеки отбор имаше право на допълнителен великденски бонус- от 7 яйца трябваше да изтеглят 1, което им носеше допълнителни точки към крайния резултат.

След успешна игра и добри резултати на заслужено първо място се класира отборът на Иван Димитров и Никола Анев в общ резултат от 72 точки. Те спечелиха вечеря за двама в хотел „Метрополитан” в София.

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


-----

Заповядайте в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com

 

 


Коментари