Как ЦСКА и Левски се обединиха (СНИМКИ)

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 26/05/2013 18:16
Как ЦСКА и Левски се обединиха (СНИМКИ)

Футболисти на ЦСКА и Левски играха днес заедно с деца, болни от епилепсия, в парка "Заимов". Жоао Силва и Радослав Цонев от "сините", Томаш Черни и Костадин Стоянов от "червените", се включиха в инициативата "Заедно за здраве" за изграждането на дневен център за деца с епилепсия в София.

Четиримата попаднаха в различни отбори - Цонев и Стоянов станаха съотборници в състава на "оранжевите" (заради тениските, които облякоха), а Черни и Силва ритаха заедно за "белите".

Професионалистите показаха футболни умения, след което дадоха автографи и се снимаха с момичетата и момчетата, като направиха денят им незабравим. Имаше много емоции и усмивки.

 

Фотогалерия от събитието със снимки на Илияна Иванова, можете да ВИДИТЕ ТУК.


Присъствалите на събитието можеха да се включат и в благотворителния търг за официалната футболна топка на Nike с автографи на играчите. Инициатор на кампанията „Заедно за здраве“ е турската „Аджъбадем“ - здравен спонсор на ЦСКА и Левски. В „Аджъбадем“ вярват, че здравето няма цвят и отбор, а добрата кауза може да обедини и най-големите съперници.

 


Над 75 000 българи страдат от епилепсия, около 30 000 от тях са деца. Малките, които са с тежка форма на болестта, нямат възможност да правят обикновени неща, които за останалите деца са даденост - да учат, да играят и да общуват с връстници. Детските градини, училищата и дневните центрове са недостъпни за тях, защото се нуждаят от специфични грижи.

Набраните средства ще бъдат дарени на Асоциацията на родители на деца с епилепсия (АРДЕ) - национално представителна пациентска организация, която вече 15 години работи в подкрепа на хората с тази диагноза. Парите ще бъдат използвани за оборудване на детския център.

 


Инициативата се провежда с подкрепата на Столична община. Желаещите да подкрепят изграждането на детски център за деца с епилепсия в София могат да го направят и като дарят средства по сметката на АРДЕ, разкрита специално за тази цел:

Асоциация на родители на деца с епилепсия
Банка ДСК ЕАД
Клон Иван Вазов
Бул."Витоша"№176
BG80STSA93000020970244
STSABGSF

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


-----

Заповядайте в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com
Коментари