Тереза Маринова събра над 600 деца

Лека атлетика
Добави в Svejo
    Viasport 09/06/2013 14:45
Тереза Маринова събра над 600 деца

Над 600 деца изживяха магията на леката атлетика в празника „Тереза Маринова и приятели”, който се проведе днес за четвърта поредна година на стадиона на НСА в София.

Участниците бяха разпределени в три възрастови групи - момичета и момчета, родени през 2001-2002 г., родени през 2003-2004 г. и родени през 2005-2006 г. В програмата имаше пет дисциплини за всяка възраст плюс щафета 4 х 50 м.
Новото този път бе, че в скока на дължина се състезаваха само най-големите, а хвърлянето на медицинска топка бе заменено с хвърляне на малка топка.

Малките атлети изживяха изключителни емоции, надбягвайки се по пистата, където тренират и се състезават и големите. Радост и сълзи имаше не само за тях, но и за техните родители, които се вълнуваха повече от изявите на наследниците си.

„Браво, сине, недей да плачеш, нищо ти няма. Важното е, че участва!”, окуражаваше момчето си жена от публиката, след като детето избухна в рев, че падна по време на препятственото бягане на 40 м.

„Госпожо, той може да е станал първи в серията си, но ако от другите серии дадат по-добри резултати от неговия, няма да е победител. Класиране се прави според постиженията”, обясняваше направо на финалната линия именитата ни бегачка Николина Щерева на млада майка, която търсеше с поглед своя син, изгубил се в множеството от малчугани по пистата.

 Освен на старта, тарапана имаше най-вече и около стълбичката на победителите, където приятели, треньори, близки и познати се скупчваха да запечатат най-важния миг от изявата на малките атлети. Допирът им до велики шампиони като Тереза Маринова, Христо Марков, Ива Пранджева и др., които ги наградиха, пък направо ги караше да летят.

„Правя този турнир с голяма любов и желание. Независимо от трудностите по организацията, винаги съм щастлива, когато дойде време за него. Най-хубавото е, че имаме спонсори, които ни помагат от самото начало на турнира, така че да осигурим повече награди за децата – сподели „виновничката” за празника Тереза Маринова. - Идеята на цялото състезание е децата да дойдат, да се забавляват, някои дори да се запознаят с леката атлетика, тъй като имаме такива, които минавайки покрай стадиона и чувайки радостните викове, се записват за участие без предварителна подготовка. Това е идеята – да привлечем колкото може повече деца на стадиона. Доволна съм от тазгодишния турнир. Фактът, че вече в трето издание минаваме над 600 участници, е достатъчно показателен, тъй като на големи турнири за мъже и жени не винаги има толкова атлети”, допълни олимпийската шампионка от Сидни-2000 в тройния скок. Преди Коледа Маринова стана за втори път майка, но от април се върна на стадиона и отново води своята група от малки атлети.

 


Снимки: Viasport.bg

„Трябва всяка седмица да има такива състезания за децата. Няма друг начин да ги привлечем за спорта”, сподели и именитият й треньор и шампион от Сеул-88 Христо Марков.

 


Очаквайте по-късно всички резултати от турнира-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


-----

Заповядайте в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com
Коментари