НСА приема ЕП на студентите по ръгби 7

Ръгби
Добави в Svejo
    Viasport 11/06/2013 13:45
НСА приема ЕП на студентите по ръгби 7

Национална спортна академия „Васил Левски” ще бъде домакин на 6-ото издание на европейското университетско първенство по ръгби 7, което ще се проведе от 13 до 16 юни.

Турнирът е първи по рода си за България и се организира под егидата на Европейската асоциация за университетски спорт (EUSA) в партньорство с Българския студентски ръгби съюз.

Организационният комитет се оглавява от ректора на НСА доц. Пенчо Гешев и председателя на Българския студентски ръгби съюз проф. Николай Колев. Технически директор на първенството е ас. Павел Велков, преподавател по ръгби в спортната академия.

Участие в турнира ще вземат мъжки и женски студентски отбори от България, Русия, Грузия, Португалия, Холандия, Норвегия, Франция и Унгария. Българските отбори ще бъдат четири – два от НСА (мъже и жени), мъжки отбор от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” и женски отбор от Тракийския университет – гр. Стара Загора.

Общият брой на предвидените по програма срещи е 36, които ще се изиграят в трите състезателни дни.

За откриването се очаква да пристигнат делегати от EUSA - Фернандо Паренте, председател на Контролната комисия, и Вьолкер Ланге, технически делегат. Първенството се организира с подкрепата на Столична община и кмета на град София Йорданка Фандъкова, Първа инвестиционна банка и фондация „Български спорт“.

 

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


-----

Заповядайте в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com

 


Коментари