Зам-министър Йовчев учи деца на гимнастика

Общество
Добави в Svejo
    Viasport 17/06/2013 08:45
Зам-министър Йовчев учи деца на гимнастика

Над 100 деца се включиха в открития урок по спортна гимнастика, който беше изнесен от заместник-министъра на младежта и спорта Йордан Йовчев в обновената спортна зала „Раковски” в неделя.
Легендарният гимнастик показа първите стъпки в този спорт на децата като част от кампанията "Живей активно!", организирана от Нестле България и бе под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова.

Йордан Йовчев демонстрира на децата лесни упражнения в спортната гимнастика и обърна внимание на всеки един отделно. Най-младата участничка, която се включи в инициативата, беше само на 1 година и 11 месеца. Тя безстрашно взе първите си уроци с кълбо напред и назад, странично колело, челна и тилна стойка и направи няколко подскока на батута.

Всички деца получиха съвети лично от Йордан Йовчев, който обърна внимание на всеки един малчуган отделно. Ценни съвети им даде и за тяхното ежедневие, най-важният от които е да не спират да бъдат активни, да бъдат дисциплинирани и да гонят целите си с упоритост.

ЖИВЕЙ АКТИВНО! сбъдна мечтата на Марио, който вече е шампион по спортна гимнастика, но в Атланта, Джорджия. Той живее в САЩ, гледал е Йовчев само в YouTube и никога не се беше срещал лично с него. Сега той успя да получи не само лична среща, но и ценни съвети от своя кумир.
"Важно е от ранна възраст децата да придобият отношение към спорта и желание да се движат повече. Трябва още от малки да започнат да спортуват, защото освен за здравето, спортът е важен и учи децата на дисциплина и отговорност. За това винаги се включвам с ентусиазъм в ЖИВЕЙ АКТИВНО!, защото такъв тип инициативи представят спорта по забавен и интересен начин и увличат децата", сподели легендарният български гимнастик.

Само след седмица, на 23 юни, за осма поредна година Йорданка Фандъкова, най-изявените български спортисти, музикални звезди и Нестле България ще поведат хиляди столичани на пешеходен и вело поход от НДК до Южния парк под мотото ЖИВЕЙ АКТИВНО!.

 

Тази година инициативата на Нестле България ЖИВЕЙ АКТИВНО! Е посветена на международния ден на Олимпийските игри. Мащабната инициатива ще стартира от три точки в столицата. По инициатива на Столична община стотици велосипедисти ще се съберат пред театър София, от където ще тръгне специално организираният велопоход. Колоездачите ще преминат по велосипедната алея на бул. „Евлоги Георгиев”, насочвайки се към Паметника на съветската армия. От там към тях ще се присъединят почитателите на ролери, тротинетки и скейтборд. Двата похода ще се насочат към НДК, за да присъстват на официалното откриване на събитието. Стартът на ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще бъде даден пред Националния дворец на културата в 10:00 часа, с традиционния поход към Южния парк.


Турнири по бейзбол, стрийтбол, баскетбол, волейбол, футбол, тенис на маса и ролери; игри за балансирано готвене и спортни мероприятия за домашните любимци и техните стопани са част от активностите, които ще се провеждат в парка. Като награда за най-активните участници тази година Нестле България организира и две състезания по плажен волейбол и тенис, като събитията ще са съответно през юли и август. По този начин ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще обхване цялото лято, давайки възможност на повече хора да променят начина си на живот с любимите си спортове и физически активности.

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


-----

Заповядайте в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com

 


Коментари