Варненски ръгбисти трети на турнир в Румъния

Ръгби
Добави в Svejo
    Viasport 02/09/2013 17:57
Варненски ръгбисти трети на турнир в Румъния

Варненските състезатели по ръгби за юноши старша възраст участваха на международен турнир в Румъния на ръгби-7. Те играха при мъжете в надпреварата с най-добрите румънски отбори от Висшата лига и от първа лига и завършиха на трето място.

Става дума за юношеския тим на РК Варна, който е втори в България. Турнирът трябваше да бъде за мъже и юноши, но се явиха само два юношески тима. На първо място в крайното класиране е Фарул (Констанца), който е втори в професионалната лига на Румъния. На второ място завърши Новодар, участници във Висшата лига. Четвърти е Мангалия (първа лига), Констанца (първа лига) е пети, а на 6-то място е тимът на Дунарея (Галац) също от първа лига на съседите.


„Това са много силни отбори. Става дума за професионални състезатели. Ние играхме с юношите срещу тях, показахме отлични качества и се класирахме трети. За нас това наистина е голям успех”, каза председателят на варненския клуб Иван Иванов.

 

Много мениджъри са присъствали на ръгби-празника, като си били представители на Нова Зеландия, Австралия, Англия и други страни. Те са дали добра оценка за варненския клуб. Коментирано е създаването на черноморска лига по ръгби, в която да участват отбори от България, Румъния и Турция.

Източник и снимка: narodensport.eu-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


-----

Заповядайте в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com
Коментари