Деца се учиха да стрелят като Робин Худ в София

Стрелба с лък
Добави в Svejo
    Viasport 19/05/2014 18:20
Деца се учиха да стрелят като Робин Худ в София

Над 100 деца тръгнаха по стъпките на легендарния стрелец Робин Худ. Те участваха в обучение и турнир, които се проведоха през уикенда в столичното 145-о ОУ "Симеон Радев".

Полигонът беше разположен в двора на школото. Малчугани на възраст от 4 до 14 години бяха обучавани от състезатели и треньори от спортен клуб "Робин Худ". В заниманието се включиха и родителите.

Повече от половината деца се престрашиха да се включат в турнира. Шампионка при момичетата стана Хелин Калъч (9 г.), следвана от Анжела Азманова (10 г.) и Йоана Ангелова (7 г). В състезанието участваха 22 дечица на възраст до 14 г.

При момчетата в конкуренцията на още 26 млади стрелци първото място завоюва Борис Нешев (10 г.), следван от Цветан Кръстев (10 г.) и Станислав Карагеоргиев (12 г.).

Най-интересно беше в отборното състезание дете + родител. Включиха се 41 тима. Първи е тандемът Хелин Калъч и Елица Гергинова, следвани от Иван Мицов/Димитър Мицов и Борис Нешев/Христо Нешев.

Проявата беше организирана от спортен клуб "Робин Худ", Национален младежки форум, 145 ОУ, Регионален инспекторат образование и Столична община, кандидат за Европейска столица на културата.

 

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.comКоментари