Виктория Хинковска учи британски кадети на ветроходство

Ветроходство
Добави в Svejo
    Viasport 19/05/2015 11:00
Виктория Хинковска учи британски кадети на ветроходство

16-годишната ни състезателка по ветроходство Виктория Хинковска, която води блог във Viasport.bg по време на участието си в Младежката олимпиада в Нанджинг 2014, вече има нови предизвикателства пред себе си.

 

От нова година тя смени клуба си в България и вече се състезава за Яхт клуб Капитан Георги Георгиев – Порт Варна.


По-същественото в развитието на Вики като ветроходец обаче е, че тя през последните 6 месеца в Англия тя изкара редица курсове и се квалифицира като Dinghy Sailing Instructor, сертифицирана от престижната Royal Yachting Association. Това й дава право да обучава начинаещи ветроходци по английската ветроходна школа. Усилията и развитието й не останаха незабелязани във ветроходните среди на Острова и от края на април Виктория е инструктор на Royal Victoria Docks Sea Cadets, където обучава млади кадети на ветроходни умения.


В Sea Cadets членуват над 14 000 кадети на територията на Великобритания, които са разпределени в 400 регионални центъра, 48 от които са в Лондон. Организацията разполага с 500 ветроходни лодки и 5 кораба, единият от които с ранга на нашия емблематичен кораб „Калиакра”.


Въпреки че много от кадетите след навършване на 18-годишна възраст продължават директно в британските военноморски сили Royal Navy, Виктория няма подобна амбиция. Тя продължава своя тренировъчен процес, който е част от подготовката й за навлизане в нов клас, а целта й е спечелването на квота за олимпийските игри през 2020 г.


Освен всичко друго, Вики е и отличен ученик в Англия. Тази година тя кандидатства в 6 от елитните училища в Лондон, където покри критериите за успех, премина изпити и индивидуални интервюта и получи от всички покана да учи при тях.


„Новото ми мото е – време е за квалификации и развитие”, сподели пред Viasport.bg Виктория Хинковска.


А ние й желаем успех в новото й начинание!


-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com


 


Коментари