Блогът на Виктория Хинковска: Следвайте мечтите си и ще ги постигнете!

Ветроходство
Добави в Svejo
    Viasport 06/07/2015 16:31
Блогът на Виктория Хинковска: Следвайте мечтите си и ще ги постигнете!

Виктория Хинковска представя България в състезанието по ветроходство на младежката олимпиада в Нанджинг (Китай) през миналото лято, от където споделяше своите трепети и впечатления. След края на игрите тя се прибра при семейството си в Испания, а после се захвана здраво с образованието си в Лондон.

За успехите на Виктория във Великобритания – ЧЕТЕТЕ ТУК

Щастливи сме, че Вики отново намери време за Viasport.bg, за да сподели с нас своите нови преживявания. Ето и нейното писмо:


Здравейте, приятели!

Днешния блог бих искала да посветя на началото. Това начало, което дава основата и любовта към любимия ни спорт, превръщайки го в хоби и неизменна част от самите нас. И онова начало, в което си само на 7 и пътуваш с часове за поредна тренировка или състезание, воден от страстта, наречена ветроходство. Това е най-чистият и искрен момент от всички етапи. Една амбиция и пламенно желание за усъвършенстване. И от силата на тази амбиция се предопределя реализацията ни в бъдеще.


Ще ви представя един начинаещ състезател в клас Оптимист, защото неговата история докосна сърцето ми.


Казва се Виктор и е само на 9 години. Българче, което живее и тренира в Тенерифе, Испания. Започнал да се занимава с ветроходство от 7-годишен и вече има някои успехи на клубно ниво. Пътува за всяка тренировка повече от 50 км в едната посока, за да бъде в по-добрия клуб на острова – C.V. La Escualita, където тренира 10 месеца в годината.


Виктор е любознателен и жаден за приключения – истински моряк! Видях онзи пламък в очите му, докато си тананикаше мелодията от „Карибски пирати”, сглобявайки лодката си. Видях хъса, с който кара. И подкрепата, която получава от семейството си – пълна отдаденост и ангажираност за развитието му като ветроходец. Той иска да стане европейски шампион в клас Оптимист и аз вярвам, че има всичко необходимо, за да го постигне!


В понеделник, 6 юли, той пътува за родината, където го очаква едно истинско „Синьо лято”, присъединявайки се към приятелите си от клуб „Кап. Г. Георгиев – Порт Варна”. В следващите два месеца Виктор ще вземе участие за пръв път в регата от календара на българската федерация по ветроходство...

 Толкова ми е позната тази история и толкова я обичам, че нямаше как да не съм впечатлена – едно малко българче в Испания, което иска да се състезава и да представя България. В нашия спорт възможността от целогодишни тренировки на вода и ежемесечни участия в регати е предопределящ фактор за развитие.
Стискам му палци за добро представяне в българския шампионат!


Пожелавам успех на всички малки „Оптимисти” на предстоящите регати. Наслаждавайте се на този прекрасен спорт – ветроходството! Следвайте мечтите си и ще ги постигнете!

Поздрави от Тенерифе!
Виктория Хинковска

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите

-----

Виж какво се случва в света около нас с FBR.BG

-----

Коментирай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

-----

Заповядай в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com


Коментари