Българин шампион само с два опита на европейското по щанги за младежи

Вдигане на тежести
Добави в Svejo
    Viasport 27/08/2021 15:00
Българин шампион само с два опита на европейското по щанги за младежи

Български щангист грабна златото само с два успешни опита на завършващото днес в полския град Чеханов европейско първенство за 15 и 17-годишни. При по-младите Ангел Георгиев смаза конкуренцията в кат. над 105 кг с първите си излизания на подиума, които му осигуриха победен двубой 270 кг и златните медали в двете движения и в крайното класиране.

Родният талант изхвърли 120 кг, след което пробва без успех 125 и 128 кг. В изтласкването Георгиев първо закова 150 кг, след което поиска европейски рекорди със 157 и 160 кг, като и двата пъти вдигна щангата над главата си, но необяснимо опитите на бяха зачетени от реферите. В крайна сметка злато и българският химн в чест на нашия щангист на европейското в Полша. Втори, с 22 кг по-малко двубой (105 и 143 кг), остана представител на Грузия.

Ангел Георгиев е състезател на щанги клуб „Старт Червен бряг“ с треньор Илиян Илиев. Той е вторият български медалист на младежкия шампионат в Чеханов, след като още в първия ден 15-годишният Джан Зарков грабна бронза в кат. 49 кг с двубой 165 кг. Медалите ни с отличията в отделните движения вече са 5.

Българското участие завършва по-късно днес, когато в кат. 102 кг при 17-годишните излезе състезателят на клуба от Хасково Джанер Али.

Последната група наши щангисти с шампиона Ангел Георгиев се завръща от европейското утре с полет от Варшава, който се очаква на Терминал 2 на Аерогара София в 13.20 ч.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари