„Болярка” закри сезона, стрелците чакат световно

Стрелба с лък
Добави в Svejo
    Viasport 23/09/2013 16:35
„Болярка” закри сезона, стрелците чакат световно

В с. Дебелец, близо до Велико Търново, приключи последното състезание в стрелбата с лък за кадети и младежи за 2013 г. До края на календарната година остава само още едно състезание – за децата до 11 и до 14 г., което ще се проведе на 5 октомври в Стара Загора.

Традиционният турнир "Болярка" протече в камерен състав с оглед на края на сезона. Въпреки това в индивидуалните надпревари при кадетите и кадетките се получиха оспорвани финали.


В квалификациите лични рекорди записаха Юго Сен-Жам (Феникс Арчъри, Сф) – 1262 т., и Иванина Димитрова (Робин Худ, Сф) – 1197 т.
Първа при кадетките обаче стана Цветелина Петкова, която спечели с бараж срещу държавната шампионка и своя съотборничка в Етър-78 (ВТ) Ралица Илиева с 8:7 т.
Сен-Жам пък спечели със 7:3 сета на финала срещу Дамян Дачев (Етър-78, ВТ) при кадетите и стана първи.

За младите стрелци на България от 13 до 20 октомври предстои световно първенство във Вухи, Китай, където ще се разпределят първите 17 квоти за Младежките олимпийски игри в Нанджин догодина. В стрелбата с лък право да се борят за визи имат състезатели от набор 1997/1999 г.. Разпределението им пък е по една за нация и пол.

Българският състав за световното все още не е определен, обясниха от федерацията.

 

Резултатите в индивидуалното - ВИЖТЕ ТУК

 

 

Снимката е архив

 

 

-----

Коментарай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


-----

Заповядайте в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com

 


Коментари