Пращаме 4-ма на световно по стрелба с лък в Китай

Стрелба с лък
Добави в Svejo
    Viasport 10/10/2013 09:05
Пращаме 4-ма на световно по стрелба с лък в Китай

Младежкият национален отбор по стрелба с лък в състав Георги Владев, Юго Сен-Жам, Дамян Дачев, Ралица Генчева и треньорите Иван Тотев и Димитър Димитров отпътуваха за Китай, където ще вземат участие в световното първенство във Вухи (13-20.10.2013 г.).


В Китай ще се разпределят първите 17 квоти за Младежките олимпийски игри Нанджин 2014. В стрелбата с лък право да се борят за визи имат състезатели от набор 1997/1999 г. Разпределението им пък е по една за нация и пол.
В състезанието за квотите ще се включат Юго Сен-Жам, Дамян Дачев и Ралица Генчева (набор 1997 г.). Това ще е последно състезание при кадетите за Георги Владев (на снимката), който от следващия сезон ще се присъедини към младежите.


Преди световното нашите проведоха два тренировъчни лагера в София.


По предварителни данни над 760 човека (състезатели и треньори) ще вземат участие в световното първенството. В турнира за квотите при кадетите ще се включат 78 стрелци от 45 нации, а при кадетките - 63 от 35 държави. В отборната надпревара 30 състава ще премерят сили за влизане в елиминациите, където се допускат само първите 16 от квалификациите. В смесените отбори двойките са общо 36.


От ръководството на федерацията по стрелба с лък изказват благодарност към Българския олимпийски комитет за подкрепата и съдействието за участието на кадетите в Китай.

Източник: archery.bg

 

 

-----

Коментарай по тази и други теми във Форума на Viasport.bg

 

-----

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


-----

Заповядайте в нашия онлайн магазин за спортни стоки SportForMe.com

 


Коментари